Article Detail

  • First Indian recipient of Oscar Award ?

    Answer: Bhanu Athaiya

Similar Questions :

1. Name of first woman of India to get Jnanpith Award ?

Answer: Ashapurna Devi

2. Name of the first woman musician of India to get Bharat Ratna ?

Answer: M.S. Subbulakshmi

3. Name of First Indian who reached south pole ?

Answer: Col. I K Bajaj

4. Name of the first Chief of Naval staff of India ?

Answer: Vice-Admiral R.D. Katari

5. Name of the First Indian Prime Minister who resigned from Office ?

Answer: Moraji Desai

6. Name of the first woman judge of Supreme Court of India ?

Answer: Meera Sahib Fatima Bibi

7. Name of first woman of India to get Ashok Chakra ?

Answer: Nirja Mishra

Read more from - First in India