Article Detail

  • Name of first foreign recipient of Bharat Ratna ?

    Answer: Khan Abdul Gaffar Khan

Similar Questions :

1. Name of the first Indian woman ruler ?

Answer: Razia Sultan on Delhi's throne

2. Name of the first university of India ?

Answer: Nalanda University.

3. Name of first foreign recipient of Bharat Ratna ?

Answer: Khan Abdul Gaffar Khan

4. Where was the first Post Office opened in India ?

Answer: Kolkata in 1727

5. Name of the first Aircraft Carrier Indian Ship ?

Answer: I.N.S. Vikrant

6. Name of first woman of India to get Jnanpith Award ?

Answer: Ashapurna Devi

7. Name of the First Indian Prime Minister who resigned from Office ?

Answer: Moraji Desai

Read more from - First in India