Article Detail

  • Name of First Indian Missile ?

    Answer: Prithvi

Similar Questions :

1. Where was the first Post Office opened in India ?

Answer: Kolkata in 1727

2. Who was the frist person to climb Mount Everest ?

Answer:

Sherpa Tenzing Norgay and Sir Edmund Hillary on 29th May, 1953

3. Name of first Space Tourist of India ?

Answer: Santosh George

4. Name of first Indian to get Jnanpeeth Award ?

Answer: G. Shankar Kurup

5. First Indian recipient of Oscar Award ?

Answer: Bhanu Athaiya

6. Name of the first Aircraft Carrier Indian Ship ?

Answer: I.N.S. Vikrant

7. Name of first woman governor of India ?

Answer: Sarojini Naidu

Read more from - First in India