Article Detail

  • Name of First Indian who reached south pole ?

    Answer: Col. I K Bajaj

Similar Questions :

1. First Indian to go into space ?

Answer: Sqn. Ldr. Rakesh Sharma

2. Name of the first Indian woman to get noble prize ?

Answer: Mother Teresa in 1979

3. Name of the First Indian Prime Minister who resigned from Office ?

Answer: Moraji Desai

4. Name of first speaker of Lok Sabha ?

Answer: G.V. Mavlankar from 1952-1957

5. Name of first foreign recipient of Bharat Ratna ?

Answer: Khan Abdul Gaffar Khan

6. India's first woman president ?

Answer: Smt. Pratibha Patil

7. Name of First Indian Missile ?

Answer: Prithvi

Read more from - First in India