Article Detail

  • Name of first woman of India to climb the mount everest ?

    Answer: Bachendri Pal

Similar Questions :

1. Name of the first Aircraft Carrier Indian Ship ?

Answer: I.N.S. Vikrant

2. Name of the first woman musician of India to get Bharat Ratna ?

Answer: M.S. Subbulakshmi

3. Who was first Indian Reserve Bank Governor

Answer:

 C D Deshmukh

4. First President of India ?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

5. Name of the first deputy Prime Minister of India ?

Answer: Sardar Vallabh Bhai Patel

6. Name of the first Indian to win Magsaysay Award ?

Answer: Acharya Vinoba Bhave in 1958

7. What is the name of first British to visit India ?

Answer: Hawkins

Read more from - First in India