Article Detail

  • Name of first woman of India to get Jnanpith Award ?

    Answer: Ashapurna Devi

Similar Questions :

1. Name of the first woman of India to won Miss Universe title ?

Answer: Sushmita Sen

2. Name of India's first woman IPS officer ?

Answer: Kiran Bedi

3. Name of the first deputy Prime Minister of India ?

Answer: Sardar Vallabh Bhai Patel

4. Where was the first Post Office opened in India ?

Answer: Kolkata in 1727

5. Name of the first Chief of Naval staff of India ?

Answer: Vice-Admiral R.D. Katari

6. What is the name of first British to visit India ?

Answer: Hawkins

7. First Indian to go into space ?

Answer: Sqn. Ldr. Rakesh Sharma

Read more from - First in India