Article Detail

  • Name of the First Indian Author to get the Anderson Award ?

    Answer: Ruskin Bond

Similar Questions :

1. First President of India ?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

2. Who was the frist person to climb Mount Everest ?

Answer:

Sherpa Tenzing Norgay and Sir Edmund Hillary on 29th May, 1953

3. Name of first Indian to get Jnanpeeth Award ?

Answer: G. Shankar Kurup

4. Name of the first university of India ?

Answer: Nalanda University.

5. Name of first Indian who won Billiards Trophy ?

Answer: Wilson Jones

6. Name of India's first woman IPS officer ?

Answer: Kiran Bedi

7. Name of the first Indian woman to get noble prize ?

Answer: Mother Teresa in 1979

Read more from - First in India