Article Detail

  • Name of the first university of India ?

    Answer: Nalanda University.

Similar Questions :

1. First Indian recipient of Oscar Award ?

Answer: Bhanu Athaiya

2. Name of first speaker of Lok Sabha ?

Answer: G.V. Mavlankar from 1952-1957

3. Name of first Indian to get Bharat Ratna Award ?

Answer: Dr. S Radhakrishnan

4. Name of first Indian to get Jnanpeeth Award ?

Answer: G. Shankar Kurup

5. Name of first president of Indian National Congress ?

Answer: W.C. Banerjee

6. Name of the First Indian Submarine ?

Answer: I.N.S. Cauveri

7. Name of first Space Tourist of India ?

Answer: Santosh George

Read more from - First in India