download Mastguru Android App

Article Detail

  • Name of first woman of India to climb the mount everest ?

    Answer: Bachendri Pal

Similar Questions :

1. Name of the first Chief of Naval staff of India ?

Answer: Vice-Admiral R.D. Katari

2. First Scientist of India to get Nobel Prize in Economics ?

Answer: Dr. Amartya Sen

3. Where is India's First nuclear centre ?

Answer: Tarapur

4. Name of first woman of India to get Jnanpith Award ?

Answer: Ashapurna Devi

5. Name of the first woman judge of Supreme Court of India ?

Answer: Meera Sahib Fatima Bibi

6. Name of the first Aircraft Carrier Indian Ship ?

Answer: I.N.S. Vikrant

7. First President of India ?

Answer: Dr. Rajendra Prasad

Read more from - First in India