download Mastguru Android App

Article Detail

  • First Indian recipient of Oscar Award ?

    Answer: Bhanu Athaiya

Similar Questions :

1. Name of the first Chief of Naval staff of India ?

Answer: Vice-Admiral R.D. Katari

2. Who was the frist person to climb Mount Everest ?

Answer:

Sherpa Tenzing Norgay and Sir Edmund Hillary on 29th May, 1953

3. Name of the First Indian Prime Minister who resigned from Office ?

Answer: Moraji Desai

4. Name of first woman of India to get Jnanpith Award ?

Answer: Ashapurna Devi

5. Name of the first Indian woman to get noble prize ?

Answer: Mother Teresa in 1979

6. Name of the first deputy Prime Minister of India ?

Answer: Sardar Vallabh Bhai Patel

7. Name of first Indian to get Jnanpeeth Award ?

Answer: G. Shankar Kurup

Read more from - First in India
Post a comment