download Mastguru Android App

Article Detail

  • Name of first foreign recipient of Bharat Ratna ?

    Answer: Khan Abdul Gaffar Khan

Similar Questions :

1. Name of the first Indian to win Magsaysay Award ?

Answer: Acharya Vinoba Bhave in 1958

2. Name of first Indian woman to win a Gold in Asian Games ?

Answer: Kamaljeet Sandhu

3. Name of the first Indian woman to get noble prize ?

Answer: Mother Teresa in 1979

4. Name of first foreign recipient of Bharat Ratna ?

Answer: Khan Abdul Gaffar Khan

5. Name of the first woman musician of India to get Bharat Ratna ?

Answer: M.S. Subbulakshmi

6. Name of first Indian to get Jnanpeeth Award ?

Answer: G. Shankar Kurup

7. Name of the first Chinese pilgrim to visit India ?

Answer: Fa-hien

Read more from - First in India
Post a comment

  • Kobi 3 years ago

    Till I know Khan Abdul Gaffar Khan had not get any citizenship. Neither PAK nor INDIAN. So how can he be a forigner?