download Mastguru Android App

Article Detail

  • Name of the first university of India ?

    Answer: Nalanda University.

Similar Questions :

1. Name of the first Atomic Submarine of India ?

Answer: I.N.S Chakra

2. Name of first speaker of Lok Sabha ?

Answer: G.V. Mavlankar from 1952-1957

3. Name of the First Indian Author to get the Anderson Award ?

Answer: Ruskin Bond

4. First Scientist of India to get Nobel Prize in Economics ?

Answer: Dr. Amartya Sen

5. Name of first woman of India to climb the mount everest ?

Answer: Bachendri Pal

6. Name of first woman of India to get Ashok Chakra ?

Answer: Nirja Mishra

7. Name of the First Indian Prime Minister who resigned from Office ?

Answer: Moraji Desai

Read more from - First in India
Post a comment