download Mastguru Android App

Article Detail

  • Where was the first Post Office opened in India ?

    Answer: Kolkata in 1727

Similar Questions :

1. Name of first woman of India to get Ashok Chakra ?

Answer: Nirja Mishra

2. Name of the first deputy Prime Minister of India ?

Answer: Sardar Vallabh Bhai Patel

3. Name of the first woman judge of Supreme Court of India ?

Answer: Meera Sahib Fatima Bibi

4. Name of first Indian woman to win a Gold in Asian Games ?

Answer: Kamaljeet Sandhu

5. Name of India's first woman IPS officer ?

Answer: Kiran Bedi

6. Name of the first Indian to win Magsaysay Award ?

Answer: Acharya Vinoba Bhave in 1958

7. Name of the first woman musician of India to get Bharat Ratna ?

Answer: M.S. Subbulakshmi

Read more from - First in India
Post a comment